next up previous contents index

Napjaink tévtanításai


Horváth András

\fbox{\shortstack{FÉLKÉSZ, ELLENŐRIZETLEN KÉZIRAT!!\\
CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE OLVASHATÓ!!}}

Gyõr, 4. december 2002

Elõszó a félkész, ellenõrizetlen kézirathozKedves Olvasó!


Napjainkban döbbenetes mértékben árad a kereszténység alapjait lerombolni szándékozó tanítások tömege minden információforrásból. Ezért az ezek veszélyességét, keresztény alapokon álló cáfolatát bemutató írásokra égetõ szükség van. A néhány, ilyen témájú könyv, webhely mellett szükségét éreztem bõvíteni a kínálatot egy írással, mely szabadon terjedhet az Interneten, de nyomtatott formája is elérhetõ.

Az írás - egyéb munkáim, feladataim mellett - csak viszonylag lassan megy, viszont a tárgyalt tévtanítások oly mértékben terjednek még keresztény körökben is, hogy úgy éreztem, már a félkész változat is érdeklõdésre tarthat számot és hasznos lehet. Az eddigi tapasztalatok, visszajelzések ezt igazolni látszanak.

A dokumentum sajátos állapota miatt azonban a következõket figyelembe kell venni:

  • Az írás félkész, ezért sok fejezetébõl csak a címe van meg. Azért nem veszem ki õket, mert a fejezetcímek legalább annyi információt adnak, hogy az adott témát milyen egyéb (kidolgozott) területekkel érzem rokonnak.

  • Az írás ellenõrizetlen, ezért pontatlanságok és tévedések is lehetnek benne. Bár legjobb tudásom szerint igyekeztem ezeket elkerülni, és több, teológiailag alaposan képzett ember is elolvasta, de az igazi, részletes lektorálása még nem történt meg. Alapvetõen nagy tévedések azonban az eddigi szûréseken valószínûleg fennakadtak volna, ezért inkább részletkérdésekben várható egy-egy hiba.

Az írással kapcsolatos visszajelzéseidet a hagiosz@yahoogroups.com levelezõlistára várom, mert ez a lista egy igen jó fórum a kereszténységet támadó tévtanításokkal kapcsolatban. (A lista vezetõje Dr. Kovács Gábor atya, aki a téma képzett, aktív szakértõje, és akinek sok, ilyen témájú írása érhetõ el az Interneten is.)


2002. december 2.


Horváth András 
Következő: Tartalomjegyzék
Előző: Címlap
H.A.